Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos

Oferta dań wigilijnych na wynos

Zupy

  • barszcz czerwony postny 1 litr / 35 zł
  • grzybowa z makaronem łazanki 1 litr / 46 zł
  • bulion grzybowy z makaronem naleśnikowym 1 litr / 42 zł
  • flaki z boczniaka 1 litr / 45 zł

Mięsa obiadowe

  • filet z karpia w migdałach ok. 200g / 34 zł
  • molwa pospolita w panierce ok. 200g / 30 zł
  • łosoś z pieca ok. 200g / 42 zł
  • sandacz z warzywami ok. 200g / 34 zł
  • roladka wieprzowa z kapustą kiszoną I grzybami minimum 4p. / 96 zł
  • kaczka w całości pieczona z jabłkami 1 szt. (4 porcje) / 180 zł
  • udko z kurczaka w sosie pieczarkowym minimum 4p. / 80 zł
  • strogonow wołowy 1kg / 80 zł

Na przekąskę

  • karp w galarecie minimum 5p. / 69 zł
  • łosoś w galarecie minimum 5p. /80 zł
  • pstrąg w galarecie pomidorowej minimum 5p. / 65zł
  • ryba po grecku minimum 5p. / 54 zł
  • śledź w buraczkach z chrzanem 0,5kg / 45 zł
  • śledź w oleju tradycyjny lub śmietanie 0,5kg / 42 zł
  • pasztet ze śliwką I żurawiną 0,5kg / 30 zł
  • kaczka faszerowana słodko-słona w całości ok. 2kg / 280 zł
  • karczek w ziołach z pieczonymi warzywami 0,5kg / 37 zł
  • rolada z brzucha w ziołach 0,5kg / 35zł
  • sałatka warzywna 0,5kg / 27 zł
  • sałatka z pekińskiej z jajkiem I pieczarką 0,5kg / 24 zł
  • sałatka śledziowa z burakiem 0,5kg / 22 zł

Dodatki

  • krokiety panierowane z farszem pieczarkowym 1 szt. / 11 zł
  • paszteciki z kapustą I grzybami minimum 10 szt. / 50 zł
  • pierogi z kapustą I grzybami minimum 10 szt. / 50 zł
  • kapusta z grochem 0,5kg / 29 zł
  • kompot z suszonych owoców 1 litr / 32 zł
  • uszka grzybowe/ mięsne 5szt. / 15 zł

Coś na słodko

(80zł / kg)

  • piernik korzenny w polewie czekoladowej
  • rolada makowa z bakaliami
  • sernik szwarcwaldzki z rodzynkami

Zamówienia przyjmowane są do dnia 19.12.2023 (włącznie).

Opakowania jednorazowe I torby papierowe są płatne dodatkowo.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli
  2. Śledź z jabłkiem I orzechami

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Barszczyk czerwony postny z uszkiem grzybowym
  2. Żur na zakwasie z grzybami

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Karp z pieca podany z pieczonymi warzywami korzennymi
  2. Pieczony karczek w sosie grzybowym z ziemniakami gotowanymi

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Sernik z frużeliną z wiśni
  2. Krem kawowy z bezą

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Rolada z wędzonego łososia z serkiem kremowym w sezamie
  2. Pierogi z kapustą i grzybami (3szt.)

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Zupa grzybowa z łazankami
  2. Krem z buraka z kozim serem

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Filet z Molwy pieczony w pomidorach z bulgurem
  2. Sznycel z indyka z warzywami w sosie śmietanowym z kaszą

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Piernik korzenny z sosem śliwkowym
  2. Tarta owocowa na kruchym cieście

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Tatar z pstrąga wędzonego na grzance
  2. Rolada z kaczki serwowana z chutney gruszki

Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Krem z białych warzyw z oliwa truflową
  2. Bulion rybny z warzywami i makaronem

Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Sandacz w sosie cytrynowym z ziemniakiem pieczonym w skórce i gotowanym brokułem
  2. Poliki wołowe z pure z ziemniaka i sałatką z pieczonego buraka

Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)

  1. Szarlotka z kruszonką na ciepło
  2. Panna Cotta migdałowa z makiem i bakaliami

Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.

Zimne zakąski (prosimy o wybór 6 pozycji) – 55 zł/os.

  • ryba w sosie greckim
  • pstrąg w pomidorowej galarecie
  • śledzik w śmietanowej zalewie
  • carpaccio z łososia wędzonego z dresingiem
  • pasztet grzybowy
  • pieczarki faszerowane w cieście
  • makiełki z bakaliami
  • sałatka tradycyjna warzywna
  • sałatka śledziowa z ziemniakami
  • masło, pieczywo

Bufet – 20 zł/os.

  • Kawa / Herbata

Dodatkowa zupa 27 zł/os.

  • Zupa tajska z kurczakiem
  • Zupa rybna
  • Barszcz czerwony z ciastkiem cebulowym

Napoje:

  • Sok 1 l – 18 zł
  • Dzbanek wody 1l – 12 zł
  • Napój gazowany 0,5 l – 12 zł
  • Kompot z suszu 200 ml – 18 zł (dostępny tylko na zamówienie)

Przy zamówieniu dodatkowo zimnych zakąsek lub kolejnego ciepłego posiłku czas trwania imprezy wydłuża się o 2 godziny.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu do firmy oraz wynosów świątecznych.