Restauracja Dzikie Wino

Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.

Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!

Menu

Przystawki

Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 46,-

Śledź Matias
olej lniany / cebula marynowana / pieprz zielony / pieczywo – 34,-

Mini Bowl
ryż / łosoś marynowany / sałata rzymska / warzywa / orzeszki ziemne prażone / Edamame / pomidorki koktajlowe / ogórek / sos mango mayo – 45,-

Sałaty

Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak / sezam / kolendra / polędwica wołowa – 58,-

Cezar z indykiem
sałata rzymska / sos / cebula/ / pomidorki cherry / indyk sous-vide / grzanki – 44,-

*do każdej sałaty bagietka korzenna

Wege

Cepeliny z soczewicą i grzybami
cepeliny (7 szt.) / bób / sałata – 46,-

Risotto
kurki / pomidor suszony / parmezan – 49,-

Zupy

Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 20,-

Flaki z boczniaka
boczniak / warzywa / natka pietruszki – 24,-

Zupa dnia
zapytaj kelnera

Ryby / owoce morza

Pstrąg z pieca
pieczone talarki ziemniaczane / salsa warzywna / cytryna – 62,-

Filet z miętusa
ryż jaśminowy / cytrusy z migdałami – 64,-

Krewetki na gorącej patelni
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 69,-

Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 58,-
(opcjonalnie w białym winie)

Dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka
crazy frytki / ketchup / tarta marchew – 36,-

Kule gnocchi
gnocchi nadziewane kremem orzechowym / cytrusy – 38,-

Dania główne

Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / groszek – 44,-

Pierś supreme
czarna soczewica / warzywa chrupkie – 48,-

Golonka peklowana
kiszona kapusta na miodzie / ziemniaki gotowane / sos chrzanowy – 52,-

Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka / coleslaw – 58,-

Polik wołowy
ziemniaki puree / warzywa pieczone – 64,-

Noga z gęsi
glazura śliwkowa / tagliatelle z cukinii i marchwi – 64,-

Stek z antrykotu
ziemniak pieczony / szparagi / sos musztardowy – 95,-
opcjonalnie z polędwicy wołowej – 115,-

Tagliolini di seppia
krewetki (5 szt.) / mule w muszli / pomidor cherry / szpinak – 58,-

Desery

Crème brûlée
coulis malinowy – 26,-

Czekoladowe Mualo
gałka loda waniliowego – 29,-

Sernik nowojorski
karmelizowane jabłka – 28,-