Restauracja Dzikie Wino
Czynna codziennie dla gości indywidualnych i hotelowych w godzinach Pn-Sb 12.00 – 21.00
Nd 12.00 – 19.00
Rezerwacja pod numerem 43 676 20 20.
Drodzy goście,
poza regularnym menu w naszej restauracji dostępne są dodatkowo specjalne propozycje szefa kuchni, które zmieniają się co kilka dni.
Zapraszamy!
Menu
Przystawki
Tatar wołowy
cebula / ogórek / oliwa szczypiorkowa / żółtko / pieczywo – 46,-
Śledź Matias
olej lniany / cebula marynowana / pieprz zielony / pieczywo – 34,-
Mini Bowl
ryż / łosoś marynowany / sałata rzymska / warzywa / orzeszki ziemne prażone / Edamame / pomidorki koktajlowe / ogórek / sos mango mayo – 45,-
Sałaty
Wołowina po tajsku
wybrane sałaty / groszek cukrowy / chili / boczniak / sezam / kolendra / polędwica wołowa – 58,-
Cezar z indykiem
sałata rzymska / sos / cebula/ / pomidorki cherry / indyk sous-vide / grzanki – 44,-
*do każdej sałaty bagietka korzenna
Wege
Cepeliny z soczewicą i grzybami
cepeliny (7 szt.) / bób / sałata – 46,-
Risotto
kurki / pomidor suszony / parmezan – 49,-
Zupy
Tradycyjny rosół
makaron domowy ręcznie robiony – 20,-
Flaki z boczniaka
boczniak / warzywa / natka pietruszki – 24,-
Zupa dnia
zapytaj kelnera
Ryby / owoce morza
Pstrąg z pieca
pieczone talarki ziemniaczane / salsa warzywna / cytryna – 62,-
Filet z miętusa
ryż jaśminowy / cytrusy z migdałami – 64,-
Krewetki na gorącej patelni
krewetki 10 szt. / mango / czosnek / chili / bagietka korzenna – 69,-
Mule w śmietanie
czosnek / cebula / śmietana / zielenina / bagietka – 58,-
(opcjonalnie w białym winie)
Dla dzieci
Nuggetsy z kurczaka
crazy frytki / ketchup / tarta marchew – 36,-
Kule gnocchi
gnocchi nadziewane kremem orzechowym / cytrusy – 38,-
Dania główne
Kotlet de volaille
masło / ziemniaki puree / groszek – 44,-
Pierś supreme
czarna soczewica / warzywa chrupkie – 48,-
Golonka peklowana
kiszona kapusta na miodzie / ziemniaki gotowane / sos chrzanowy – 52,-
Żeberka grillowane barbecue
sos BBQ / frytka / coleslaw – 58,-
Polik wołowy
ziemniaki puree / warzywa pieczone – 64,-
Noga z gęsi
glazura śliwkowa / tagliatelle z cukinii i marchwi – 64,-
Stek z antrykotu
ziemniak pieczony / szparagi / sos musztardowy – 95,-
opcjonalnie z polędwicy wołowej – 115,-
Tagliolini di seppia
krewetki (5 szt.) / mule w muszli / pomidor cherry / szpinak – 58,-
Desery
Crème brûlée
coulis malinowy – 26,-
Czekoladowe Mualo
gałka loda waniliowego – 29,-
Sernik nowojorski
karmelizowane jabłka – 28,-