Propozycje menu wigilijnego dla firm oraz na wynos
Oferta dań wigilijnych na wynos
Zupy
- barszcz czerwony postny 1 litr / 35 zł
- grzybowa z makaronem łazanki 1 litr / 46 zł
- bulion grzybowy z makaronem naleśnikowym 1 litr / 42 zł
- flaki z boczniaka 1 litr / 45 zł
Mięsa obiadowe
- filet z karpia w migdałach ok. 200g / 34 zł
- molwa pospolita w panierce ok. 200g / 30 zł
- łosoś z pieca ok. 200g / 42 zł
- sandacz z warzywami ok. 200g / 34 zł
- roladka wieprzowa z kapustą kiszoną I grzybami minimum 4p. / 96 zł
- kaczka w całości pieczona z jabłkami 1 szt. (4 porcje) / 180 zł
- udko z kurczaka w sosie pieczarkowym minimum 4p. / 80 zł
- strogonow wołowy 1kg / 80 zł
Na przekąskę
- karp w galarecie minimum 5p. / 69 zł
- łosoś w galarecie minimum 5p. /80 zł
- pstrąg w galarecie pomidorowej minimum 5p. / 65zł
- ryba po grecku minimum 5p. / 54 zł
- śledź w buraczkach z chrzanem 0,5kg / 45 zł
- śledź w oleju tradycyjny lub śmietanie 0,5kg / 42 zł
- pasztet ze śliwką I żurawiną 0,5kg / 30 zł
- kaczka faszerowana słodko-słona w całości ok. 2kg / 280 zł
- karczek w ziołach z pieczonymi warzywami 0,5kg / 37 zł
- rolada z brzucha w ziołach 0,5kg / 35zł
- sałatka warzywna 0,5kg / 27 zł
- sałatka z pekińskiej z jajkiem I pieczarką 0,5kg / 24 zł
- sałatka śledziowa z burakiem 0,5kg / 22 zł
Dodatki
- krokiety panierowane z farszem pieczarkowym 1 szt. / 11 zł
- paszteciki z kapustą I grzybami minimum 10 szt. / 50 zł
- pierogi z kapustą I grzybami minimum 10 szt. / 50 zł
- kapusta z grochem 0,5kg / 29 zł
- kompot z suszonych owoców 1 litr / 32 zł
- uszka grzybowe/ mięsne 5szt. / 15 zł
Coś na słodko
(80zł / kg)
- piernik korzenny w polewie czekoladowej
- rolada makowa z bakaliami
- sernik szwarcwaldzki z rodzynkami
Zamówienia przyjmowane są do dnia 19.12.2023 (włącznie).
Opakowania jednorazowe I torby papierowe są płatne dodatkowo.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli
- Śledź z jabłkiem I orzechami
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Barszczyk czerwony postny z uszkiem grzybowym
- Żur na zakwasie z grzybami
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Karp z pieca podany z pieczonymi warzywami korzennymi
- Pieczony karczek w sosie grzybowym z ziemniakami gotowanymi
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Sernik z frużeliną z wiśni
- Krem kawowy z bezą
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Rolada z wędzonego łososia z serkiem kremowym w sezamie
- Pierogi z kapustą i grzybami (3szt.)
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Zupa grzybowa z łazankami
- Krem z buraka z kozim serem
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Filet z Molwy pieczony w pomidorach z bulgurem
- Sznycel z indyka z warzywami w sosie śmietanowym z kaszą
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Piernik korzenny z sosem śliwkowym
- Tarta owocowa na kruchym cieście
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Przystawka do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Tatar z pstrąga wędzonego na grzance
- Rolada z kaczki serwowana z chutney gruszki
Zupa do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Krem z białych warzyw z oliwa truflową
- Bulion rybny z warzywami i makaronem
Danie główne do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Sandacz w sosie cytrynowym z ziemniakiem pieczonym w skórce i gotowanym brokułem
- Poliki wołowe z pure z ziemniaka i sałatką z pieczonego buraka
Deser do wyboru: (prosimy o wybór 1 pozycji)
- Szarlotka z kruszonką na ciepło
- Panna Cotta migdałowa z makiem i bakaliami
Wszystkie dania są serwowane. Czas trwania imprezy do 4 godzin.
Zimne zakąski (prosimy o wybór 6 pozycji) – 55 zł/os.
- ryba w sosie greckim
- pstrąg w pomidorowej galarecie
- śledzik w śmietanowej zalewie
- carpaccio z łososia wędzonego z dresingiem
- pasztet grzybowy
- pieczarki faszerowane w cieście
- makiełki z bakaliami
- sałatka tradycyjna warzywna
- sałatka śledziowa z ziemniakami
- masło, pieczywo
Bufet – 20 zł/os.
- Kawa / Herbata
Dodatkowa zupa 27 zł/os.
- Zupa tajska z kurczakiem
- Zupa rybna
- Barszcz czerwony z ciastkiem cebulowym
Napoje:
- Sok 1 l – 18 zł
- Dzbanek wody 1l – 12 zł
- Napój gazowany 0,5 l – 12 zł
- Kompot z suszu 200 ml – 18 zł (dostępny tylko na zamówienie)
Przy zamówieniu dodatkowo zimnych zakąsek lub kolejnego ciepłego posiłku czas trwania imprezy wydłuża się o 2 godziny.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu do firmy oraz wynosów świątecznych.